2010-10-18 22:23:11• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák a Szatmári Magyar Hírlapban.

Folytatódik a "garázscirkusz"

Tegnap a 16-os lakónegyedben újabb feszültségeket okozott a lakosok körében a Polgármesteri Hivatal által a garázsok lebontására vasárnapig adott haladék lejárta. A Sănătăţii, Universului, Muncii és Capricornului utcák tömbházai által közrezárt hatalmas területen található garázsok tulajdonosai október 17-re kaptak halasztást az építmények lebontására, azonban a hivatal munkatársai ezúttal is a tulajdonosok ellenállásába ütköztek. A tulajdonosok tegnap reggel garázsaik előtt bizonyosodtak meg arról, hogy azok sértetlenek maradnak.

Kevesebben vakációznak télen

Sokan nem csupán nyáron engedik meg maguknak, hogy vakáció gyanánt külföldre utazzanak vagy helyi üdülőövezeteket látogassanak meg. Egyre inkább divattá válik a téli vakáció fogalma is és, aki csak teheti, új élmények felkutatása érdekében más városban vagy más országban tölti a téli ünnepeket.

Mi utána jártunk a szatmári utazási irodák milyen ajánlatokkal várják a pihenni vágyókat.

Mint azt megtudtuk, a szilveszteri mulatságra leginkább Ausztriába utaznának a szatmáriak, ahol akár 18 eurós napi díjért is találnak már szállást. Szintén nagy kereset van Brassópolyána és Sinaia iránt is.

Pontszerző matematikaverseny Szatmár megyében

A hatfordulós pontszerző matematikaversenyen a 2010-2011-es tanévben is Maros megye, valamint bármely erdélyi megye általános iskoláinak 3. és 4. osztályos diákjai vehetnek részt. A megoldásokat tartalmazó dolgozatokat határidőre kell beküldeniük a verseny szervezését vállaló iskolába, Szatmár megyében a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontba Tompos-Urbán Klára tanítónőnek. Elérhetőségek: 0746017909, tomposklari@mailbox.hu.

Jelentkezési határidő: 2010. október 26.

Mérgezések hétvégéje a megyei sürgősségin

Szénmonoxid-mérgezéssel került kórházba két szatmári férfi, egy személy véletlenül tisztítószert, egy pedig benzint ivott a hétvégén, ezért volt szükségük sürgősségi ellátásra - tudtuk meg a Szatmár Megyei Kórház szóvivőjétől, Constantin Demiantól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: